Oriole’s Travel Diary

02 juli, 2020

08/07/2020 – 1 minuut lezen

Wat een eerste week!

Van zonnige tot regendagen, waar u lekker kunt knuffelen in onze Bistro en toch het gevoel hebt alsof u in Frankrijk bent.

Het personeel voelde de vreugde van de gasten die het Franse Menu du Chef namen en zich even als een Bourgondiër voelde. En het paspoort! Wat een succes, velen van u kunnen niet wachten tot Oriole Express naar Italië reist.

De chef heeft veel vragen gehad over hoe u zelf een Frans diner kunt organiseren zonder gestrest te raken! Een diner zonder stress? Het klinkt bijna als een droom, maar volgens Chef is dit mogelijk. Daarom hebben we hem gevraagd of hij enkele tips kan delen voor het ultieme Franse diner thuis zonder stress en hij zei ja!

“Preparation is key”

  1. “Maak het jezelf niet te moeilijk. Mensen verwachten niet dat je een 6-gangenmenu maakt (ik zal). U kunt altijd een afhaalmaaltijd bestellen bij uw favoriete mediterrane bistro zoals Oriole. 😉
  2. Neem de tijd, je kunt zelfs een paar dagen van tevoren beginnen om laag te blijven op het stressniveau. De presentatie is alles, u zou het ook niet leuk vinden om uit plastic borden te eten, toch? Een goede presentatie is goud waard. Plaats daarom altijd je take-away in je eigen kommen met mooie pollepels.
  3. En last but not least, GENIET. Geniet van het moment, maak een gezellige babbel, zet mooie achtergrondmuziek op en let op wat kaarsen. ” – Chef Raoul Meuwese

Dus waar wacht u op?

Vraag uw vrienden langs en kook zelf of te bestel een overheerlijk menu via Oriole! Volgende week komt onze chef terug om u tips te geven over iets anders, ik kan niet wachten, u wel?

 

01/07/2020 – 1 minuut lezen 

Welkom bij Oriole’s Travel Diary!

Zoals velen van u weten, kunnen we deze zomer onze favoriete mediterrane landen niet bezoeken. Geen zorgen! Oriole heeft de oplossing gevonden! We reizen naar vijf van deze landen met onze eigen Oriole Express. De Grande Dame van luxe treinen, gewoonweg de meest glamoureuze, luxe en opwindende ervaring ter wereld. Wat is onze missie? Om u de vijf meest spraakmakende mediterrane keukens te laten ervaren; elk met haar eigen charme.

Oriole’s Travel Diary is gemaakt om interessante feiten over de Oriole Express-stops te delen en wordt elke maand bijgewerkt met nieuws en verukkelijke smaken die gaan komen, maar ook om u inzicht te geven in wat er de afgelopen maand is gebeurd. Veel leesplezier!

Vandaag zijn we vertrokken richting Frankrijk. Frankrijk is een van ‘s werelds belangrijkste toeristische bestemming met jaarlijks ongeveer 89 miljoen bezoekers. Eten maakt een groot deel uit van de dagelijkse Franse culinaire agenda. De culinaire mogelijkheden zijn eindeloos en Oriole wilt u  hier alles over vertellen. U zult de luxe van eenvoudige, dagelijkse rituelen omarmen die onvergetelijke momenten worden. Deze gerechten zijn geïnspireerd door de tripjes van Chef, waartijdens hij echte smaken proefde in de romantische stad, Parijs. 

Wat hebben we nog meer voor u in petto? Na het proeven van de onovertroffen Fruits de mer en klassieke Escargots en de romantiek van Frankrijk, vervolgen we onze reis naar Italië in augustus, “Home of spaghetti”. Van daaruit reizen we in september naar Griekenland en in oktober staat onze bistro helemaal in het teken van España, Olé! De Oriole Express-reis eindigt in november in het gezellige nazomerse Portugal.

We zijn het bijna vergeten te vermelden, maar vergeet niet om uw Oriole Express-paspoort te vragen als u de trein in stapt. Met dit paspoort kunt u stempels verzamelen, met drie stempels geniet u alvast van een kopje koffie met gebak naar keuze en zodra u vijf stempels heeft verzameld kunt u genieten van een driegangen lunchmenu. Natuurlijk kunt u meerdere keren per maand van hetzelfde land genieten – ook dan krijgt u bij elk bezoek een stempel. 😉

Tot snel en houdt Oriole’s Travel Diary goed in de gaten voor een update! Goede reis!

Leave a reply